söndag 15 januari 2012

Engelska scones












Hej på Er denna fina söndagseftermiddag!



Var ju tvungen att testa och göra egna engelska scones efter de goda vi fick på bröllopet. Lätta att slänga ihop var de och jättegoda! Hade tänkt att servera dem med clotted cream till men var ute lite för sent för att hinna med det. Ska man ha det till är det bäst att förbereda redan dagen innan ;) så till våra blev det vanlig grädde som jag vispat ganska hårt.

Det blev ingen afternoon tea heller utan vi körde en 11 fika med goa vännerna och deras lilla tjej som är i samma ålder som Ella. Mysigt att hinna träffas innan veckan drar igång med jobb och dagis igen!



Engelska scones

4 port


Ingredienser:
4 dl vetemjöl, ½ tsk salt, ½ tsk bakpulver, 50 g smör, 1 dl mjölk, 3/4 dl vispgrädde


Pensling: 2 msk vispgrädde


Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla sconesen med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche, grädde eller clotted cream och sylt.



Clotted Cream

ca 1 dl


Ingredienser:
6 dl vispgrädde


Gör så här:
Häll grädden i en skål och ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Låt det sjuda 2 tim utan lock. Rör inte i grädden och låt den inte koka. Ta upp skålen och låt den stå i kylen minst 12 tim. Tag upp den tjocka gräddiga ytan med en sked. Rör den smidig och slät.


Njut! :)


Kram på Er och ha en fortsatt skön söndag / Mia

3 kommentarer:

  1. Mmm, vad gott! Själv ska jag vispa lite grädde nu och göra slut på de sista mandelmusslorna som fanns kvar i frysen och som min snälla mamma bakat till oss:)
    Ha en go söndag!
    Kram Suz

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för recept på scones m,m

    SvaraRadera
  3. Varsågod, hoppas du gillar dem! Här har vi bjudit på dem flera gånger nu och alla har blivit lika förtjusta. Enkelt men såå gott! :)

    SvaraRadera